Mitt kontor i dag

alingsas

Måste säga att för varje dag som går så gillar jag Alingsås mer och mer. Det är en mycket trevlig liten stad. På trapporna här på bilden har jag mestadelen av dagen suttit i dag och arbetat. 

Kul att veta om lilla Alingsås kanske kan vara är att Alingsås fick sina stadsprivilegier 1619. Idag är Alingsås med sina drygt 37.000 invånare en liten gemytlig stad med många gamla trähus.  1984 fick staden Europa Nostras diplom för en väl bevarad innerstad, dock tror jag ej det skulle gälla i dag då de har byggt ett köpcentrum mitt i staden och på så vis rivit mycket av de gamla husen. Dock gör det inte så mycket då mycket gamla hus finns kvar. Varje onsdag och lördag är det traditionell torghandel på det kullerstensbelagda torget, som ni ser i bakgrunden på bilden här över.

Historiskt sett är Alingsås mest känd som platsen där Jonas Alströmer satte den första matpotatisen i Nolhaga 1724. Till minne av detta firar alingsåsborna i juni varje år en fyra dagar lång Potatisfestival. Numera är kanske Alingsås mest känd för sina många caféer och bagerier. Här kan man fika på något av stadens 30-tal caféer. Ja, vart man än tittar så ser du ett fik. Jag skulle vilja påstå att Alingsås påminner väldigt mycket om Norrtälje. Dock är Norrtälje nästan dubbent så stort, rent befolkningsmässigt.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Nöje, Vardaglig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s