” GM ska förbereda sig för konkurs”

1 juni, då skall GM ha förberätt konkursansökan. Det uppmanar nu USA:s finansdepartement. Detta trots att den krisdrabbade biltillverkaren hävdar att den klarar en rekonstruktion på egen hand.

Barack Obama har skapat en krisgrupp som har gett GM 60 dagar, en tidsfrist till den 1 juni, för att lägga fram en rekonstruktionsplan och visa att företaget är livskraftigt. Konkursförberedelserna är avsedda att säkerställa att GM är redo att lämna in en konkursansökan om företaget inte lyckas komma överens med fordringsägarna att få aktier i utbyte mot skulder på 28 miljarder dollar.

Enligt New York Times är en lösning som diskuterats att bilda ett nytt bolag, som ska köpa upp den lönsamma delen av General Motors omedelbart efter en konkurs. Den mindre fördelaktiga delen av verksamheten som oönskade bilmärken, fabriker och hälsovårds- och pensionsåtaganden, skulle lämnas i det gamla företaget och avvecklas under flera år.

Jag personligen tycker det känns helt onaturligt att ha tanken att ett företag som GM kan komma att gå i konkurs. Det visar verkligen hur allvarlig den här finanskrisen är.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Vardaglig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s