Iphone o DropBox

Om har varit lite vaksamma så ser ni att det har kommit upp en ny sektion i menyn till höger. iPhone- heter menyn o där i kommer ni finna saker rellaterat till iPhone.

Jag börjar redan nu att skriva om en app till världens bästa telefon. Appen heter DropBox. För er som inte testat Dropbox kan det enklast beskrivas som backup/lagring och synkronisering av dina filer i ”molnet”. Tjänsten har två stora fördelar, du har alltid tillgång till dina filer via ett mycket bra webbgränssnitt, och alla dina filer synkroniseras automatiskt. Denna synkronisering sker snabbt och i bakgrunden, du behöver aldrig oroa dig för säkerhetskopior, så länge filerna ligger i din Dropbox är dom säkra.

Den automatiska synkroniseringen gör Dropbox till det perfekta hjälpmedlet för de som använder flera datorer, du kan då hålla din dokumentmapp i full synk mellan flera datorer, Windows, Mac eller Linux. Detta plus många fler toppenfunktioner, såsom återställning av raderade filer och versioner, fotoalbum, delade mappar (perfekt för grupparbete!) m.m. gör Dropbox till ett måste, och det bästa av allt? Du får 2gb lagring gratis! Det finns även 50gb och 100gb konton från $9.99/mån.

Med Dropbox för iPhone har du alltid tillgång till dina filer. Du kan:

Bläddra i hela din Dropbox
Ladda ned filer för tillgång ”offline”
Dela länkar till filer i din Dropbox
Synka bilder och film från din iPhones kamera direkt till din Dropbox
Titta på dina fotogallerier
Programmet är snabbt, snyggt och (precis som Dropbox i övrigt) extremt enkelt att använda. Du har egentligen två huvudområden i programmet, dina favoritfiler (som lagras offline, på din iPhone) och din Dropbox. I din Dropbox bläddrar du enkelt och snabbt runt bland filer och mappar, precis som om det vore en inbyggd funktion.

Filer som kan läsas av iPhone öppnas direkt för visning (bilder, pdf, doc osv.), och när du har en fil öppen kan du välja att antigen spara den som en favorit så att du kommer åt den även utan internet-uppkoppling, eller så kan du skicka ett mail med en länk till filen. Att skicka länk med e-post fungerar hur bra som helst, tryck på knappen, Dropbox skapar ett mail med en länk, och vips så kan mottagaren ladda ned den valda filen, riktigt användbart och enkelt!

Den sista roliga funktionen i Dropbox är att ladda upp bilder från din iPhone, och det kan inte bli enklare. När du står i mappen där du vill ladda upp bilden, tryck på kameraikonen uppe i högra hörnet. Du får då välja mellan att ta en ny bild, eller använda en befintlig, denna laddas då upp till den aktuella mappen.

Om du inte redan har ett gratis Dropboxkonto så kan du skapa det direkt i programmet, 2gb utan kostnad!

Dropbox är ett måste, och tjänsten har blivit omåttligt populär av en anledning. Det är en enorm trygghet att veta att man inte behöver oroa sig för sina filer oavsett vad som händer med datorn. Tänk på att din externa hårddisk som du använder för backup stryker med den också om huset brinner…

För mer info, gå in på dropbox

Annonser

4 kommentarer

Filed under Appel, Iphone

4 responses to “Iphone o DropBox

 1. .dE

  Kul att du kommit igång med lite iPhone-orama. Kan inte annat än hålla med, dropbox är the shit, har kört det säkert ett år nu, jäkligt trevligt.

  • Alexander M J

   Ja, jag har också kört det ganska så länge nu. Använder det mer eller mindre varje dag. Kom gärna med lite förslag på olika AppStore att tipsa om.

 2. .dE

  Ja det kan jag lätt göra: Instapaper! Mycket bra app som integrerar med en webbsida. Den funkar så att långa artiklar och dyl. som man inte har tid att läsa på datorn sparas på ens konto på instapaper.com, och konverteras sedan till lättläst text som du kan läsa på iPhonen när du har möjlighet, vilket man oftast har på bussen/tunnelbanan eller väntar på ett möte. Finns gratis begränsat till 10 senaste artiklarna man sparat eller om man gillar det – pro version för något i stil med 38 kr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s