Köpt mig en Canon ixus 120is

Älskar min iphone, men en sak som Iphone tyvärr fortfarande är för dålig på är att ta bra bilder. Så köpte mig i går en kamera. Känner att en bra kamera var något jag behövde. Och den här kameran är verkligen bra. Canon Ixus 120 is är den tunnaste IXUS någonsin med vidvinkel. Kameran har 12,1 MP har 28 mm vidvinkelobjektiv, 4x optisk zoom med optisk bildstabilisator och 2,7 tums PureColor LCD II-skärm, allt i ett läckert metallkamerahus. Så nu kommer ni äntligen kunna få bättre bilder här i bloggen, samt kanske även några filmer.

Egenskaper

  • Den tunnaste IXUS någonsin med vidvinkel och i 4 färger
  • 4,0x zoomobjektiv med vidvinkel och optisk bildstabilisator
  • 12,1 MP CCD
  • Smart auto
  • 2,7 tums PureColor LCD II
  • DIGIC 4
  • Ansiktsigenkänning, FaceSelf-Timer och borttagning av röda ögon
  • ISO Auto, rörelseigenkänning och bildstabilisering
  • i-Contrast
  • 720p HD-filmer med ljud

Den tunnaste IXUS någonsin med vidvinkel och i 4 färger
Digital IXUS 120 IS är tunn och diskret, bara 20 mm tjock, och glider lätt ned i fickan eller handväskan. Det finns fyra färger att välja mellan – silver, svart, blått och brunt – så det finns alltid en Digital IXUS 120 IS för varje stil.

4,0x zoomobjektiv med vidvinkel och optisk bildstabilisator
Den praktiska Digital IXUS 120 IS har vidvinkelobjektiv och 4,0x optisk zoom som gör den idealisk både för landskapsbilder och närbildsporträtt. Den optiska bildstabilisatorn gör att bilderna blir skarpa i hela zoomintervallet.

12,1 MP CCD
Digital IXUS 120 IS har en 12,1 megapixels CCD som fångar alla motiv med full detaljrikedom. Du kan göra utskrifter i affischstorlek eller beskära bilder kreativt utan att förlora detaljskärpan.

Smart auto
Smart auto med teknik för motivigenkänning innebär att motivet analyseras och de bästa inställningarna väljs automatiskt så att resultatet blir optimalt oavsett förhållanden. Eftersom 22 motivtyper kan kännas igen går det att få otroligt bra bilder i alla situationer.

2,7 tums PureColor LCD II
Komponera och granska bilder med en ljusstark 2,7 tums PureColor LCD II. Den breda betraktningsvinkeln och den fina färg- och kontraståtergivningen ger tydlig visning även i starkt solljus.

DIGIC 4
Canons DIGIC 4-processor gör Digital IXUS 120 IS snabbare och ger otrolig bildkvalitet.

Ansiktsigenkänning, FaceSelf-Timer och borttagning av röda ögon
Tekniken för ansiktsigenkänningen kan identifiera ansikten i en bild och justera fokus, exponering, inställning av blixt och vitbalans, för optimala resultat och naturliga hudfärger. Med FaceSelf-Timer blir det enkelt att ta gruppbilder och självporträtt, eftersom bilden tas när ett extra ansikte identifieras i bildområdet. Med funktionen för automatisk borttagning av röda ögon elimineras effekten av röda ögon som ibland uppstår vid blixtfotografering.

Funktioner mot oskärpa
I Digital IXUS 120 IS motverkas oskärpa tack vare Canons teknik för rörelseigenkänning och Servo AF/AE som ger rätt fokus och exponering för motiv som rör sig. Rörelseigenkänningen är aktiverad i Smart auto-läget och identifierar rörelser i både kameran och motivet. Sedan väljs optimala ISO-inställningar för situationen automatiskt.

i-Contrast
i-Contrast säkerställer detaljskärpan genom att mörka områden görs ljusare och starka högdagrar görs tydligare. Resultatet blir naturliga bilder med bästa möjliga kontrast.

720p HD-filmer
Skapa filmer med biokänsla i bredbildsformat (16:9) i HD (1280×720, 30 b/s) och använd sedan HDMI-anslutning för uppspelning på HD-TV i bredbildsformat.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Iphone, Prylar, Vardaglig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s