Iphone

iPhone, är en mobil multimedia-telefon (så kallad smartphone) med internetuppkoppling, multitouch-skärm och ett grafiskt gränssnitt. Den har utvecklats av företaget Apple Incorporated.

Telefonen saknar ett fysiskt tangentbord, istället finns ett virtuellt tangentbord på pekskärmen. Iphone påminner i utseende och funktionalitet om mediaspelaren Ipod Touch. Apple har registrerat över 200 nya patent under utvecklingen av Iphone, vilken presenterades för första gången den 9 januari 2007.

Inför lanseringen av Iphone cirkulerade rykten och spekulationer om produkten i flera månader. Iphone lanserades först på Apple Worldwide Developers Conference i San Francisco, USA den 29 juni 2007. Den utsågs av Time magazine till ”årets uppfinning” 2007. En uppdaterad version med 3G-teknik och navigationssystemet GPS släpptes 11 juli 2008 under namnet Iphone 3G. Denna blev tillgänglig i närmare 70 länder. I många länder är telefonen låst till särskilda abonnemang hos utvalda operatörer.

Iphone 3G finns i två färger, svart och vit. Den är något kraftigare än föregångaren med rundade kanter och knappsats i metall.

Iphone 3GS, en uppdaterad version av Iphone 3G, annonserades den 8 juni 2009 och släpptes den 19 juni i USA och på andra större marknader. Iphone 3GS lanserades i Sverige den 31 juli 2009. De stora nyheterna är en snabbare processor med större arbetsminne, digital kompass, kortare laddnings- och nedladdningstider, röstkontroll samt en förbättrad kamera med en upplösning på tre megapixel, autofokus och videoinspelning.

  1. Klicka här för att komma till allmänna inlägg om Iphone.

  2. Klicka här för att komma till inlägg om Apps till Iphone.

  3. Klicka här för att komma till sidan där du kan få hjälp med din Iphone.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s